Postbus 2108 6040 CA Roermond +31 (0)475 329966 Login personeel  

Over Cox & Co >  Bedrijfsinformatie

OverCox & Co

Cox & Co is een begrip in Roermond en omgeving. Met horecagelegenheden op het Retailpark, Huis & Tuinboulevard, Kazerneplein en de Roermondse binnenstad ervaren jaarlijks vele honderdduizenden mensen de service en kwaliteit van Piet Friet, Schnitzelparadies, Markt 10, restaurant De Beren, Tuincafé bijSTOX Roermond en vele andere concepten. Maar ook buiten Roermond groeit Cox & Co gestaag, met de Tuincafé’s in Geleen en bijSTOX Heerlen. Buiten de provinciegrenzen, nabij Eindhoven, verzorgt Cox & Co de horeca op Meubelplein Ekkersrijt. Allemaal samen vormen zij de familie Cox & Co!

 
De geschiedenis van Cox & Co
De oorsprong van het huidige Cox & Co is terug te voeren naar 1926. De familie Cox begon destijds op de grens tussen Nederland en Duitsland vanuit een boerderij een café annex winkel. In de late jaren ’20 werd voor het café/winkeltje een handbenzinepomp geplaatst. Deze werd eind jaren ‘50 uitgebreid en in verband met het verbreden van de weg zo’n 200 meter verplaatst naar de huidige locatie. In 1992 onderging het hotel een verbouwing en uitbreiding om als een viersterren hotel verder te gaan. In 1997 zijn de activiteiten buiten de exploitatie van een hotel en een tankstation ook naar andere takken binnen de horeca verlegd, waardoor het bedrijf een explosieve groei doormaakte. Die groei leidde in 2001 tot de feitelijke oprichting van Cox & Co (de W.G. Cox Holding met daaronder verschillende besloten vennootschappen). Door een strategische keuze is de exploitatie van het hotel eind 2010 overgedragen een andere partij waardoor deze feitelijk niet meer tot de groep behoort. Lees hier meer over Cox & Co.

Alles op een rijtje
1997: Tuincafé Intratuin Roermond
1998: Tuincafé Intratuin Venlo
2001: Segafredo, Café DE, Bufkes en Piet Friet (Designer Outlet)
2007: Friet Antje, Tuincafé Intratuin Heerlen en Tuincafé Intratuin Kerkrade
2008: Markt 10 en WoktoGo, Bufkes en Piet Friet (Retailpark)
2009: Tuincafé Intratuin Geleen en Brasserie Intermezzo
2009: Xitycafé, New York Pizza en CUP&CINO (Kazerneplein Roermond)
2010: Chris Vis (Designer Outlet) en Piet Friet (Centrum)
2011: Schnitzelparadies, nieuw concept ter vervanging van Xitycafé (Kazerneplein Roermond)
2012: Brasserie Het Pakhuis, Adventure Golf (Roercenter), Pannenkoeken & Steaks (Kazerneplein Roermond)
2013: Frozen Yoghurt, Senso-Gelato Heerlen, Bufkes (Ekkersrijt), Piet Friet (Ekkersrijt), OLA Happiness Station (Ekkersrijt) en Brasserie D’n Mert (Ekkersrijt)
2016: Schnitzelparadies Venlo
2018: Het Kippenhok Maastricht en Schnitzelparadies Maastricht
2019: De Beren Roermond

Spaar CoxPoints voor extra korting en voordeel

Nu aanvragen